Claudia de Koster-Dekker

Claudia de Koster-DekkerIets moois wat mij raakt een gebeurtenis, een herinnering een verhaal, geïnspireerd door mijn omgeving.
Dan komen de ideeën een schets op papier, de klei die door mijn handen gaat. Ik bouw iets op, maak iets vanuit mijn hart, krijg er verbinding mee en dan laat ik het los.

Mijn naam is Claudia de Koster-Dekker, creativiteit zit in mijn hart vooral het werken met klei passioneert mij.
In mei 2019 heb ik de 3-jarige Nederlandse Keramiek Opleiding (NKO) in Gouda met succes afgerond. Om mij verder te verdiepen in glazuren heb ik een extra leerjaar NKO in Gouda gevolgd, gericht op het ontwikkelen van mijn eigen glazuren, ook deze heb ik met succes afgerond.

Verschillende thema’s komen vaak terug in mijn werk, zoals vliegen (met of zonder vleugels),
mythen en legenden. Ik laat mij hierin inspireren door mijn omgeving en door mijn werk vertel ik de (lokale) mythen en legenden.
Verschillende technieken pas ik toe om te komen tot mijn creaties, waaronder handgevormd werk, vrije vormen, organische vormen, gebruiksgoed, gedraaid werk op de draaischijf, of combinaties hiervan.
Mijn werk krijgt een afwerking met oxiden, slib of met een eigen ontwikkeld glazuur of met een glazuur wat voedselveilig is.
Het werk wordt gestookt in een elektrische oven op aardegoed temperaturen of steengoed temperatuur.
Verder stook ik ook Raku, dit is een specifiek keramisch bakproces waarbij zowel vuur als rook gebruikt wordt.